Sophie: Zingt, acteert, schrijft en presenteert!

Wie is Sophie?

Een samenvatting van mijn werk? Ga er maar aan staan. Ik ben namelijk presentatrice, cabaretière, zangeres, actrice, dagvoorzitter en gespreksleider in één. Zo trok ik de afgelopen jaren met mijn eigen theatervoorstellingen door het land, presenteerde het RTL4-programma Snow Magazine, maakte ik 2 cd’s, maar was bijvoorbeeld ook dagvoorzitter op een congres van Microsoft over innovatie in het onderwijs en maakte cabaret voor vrouwelijke leiders in de zorg. Ook ben ik bevoegd tot trouwambtenaar en kunnen koppels mij vragen hen te trouwen. De lijn in al die verschillende werkzaamheden is dat ik ze allemaal met evenveel energie en enthousiasme doe.

De kiem voor deze veelzijdigheid komt mede door mijn uiteenlopende opleidingen. Ik voltooide eerst een studie Technische Bestuurkunde aan de TU in Delft en deed daarna de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Het voordeel hiervan? Ik kan me snel inhoudelijk in iets verdiepen en er vervolgens mijn eigen creatieve draai aan geven.

Die combinatie van vaardigheden komt ook naar voren in mijn ‘cabaret op maat’. Dat zijn (bedrijfs)acts waarin ik ieder onderwerp - hoe complex of specialistisch ook - kan ombuigen tot een luchtige, licht verteerbare show. Alle aspecten van cabaret komen aan bod. Ik verpak een onderwerp of boodschap in een aantal meeslepende liedjes. Ik vat samen, leg verbanden, improviseer, verbind en ontregel. En het belangrijkste…er valt altijd wat te lachen.