Sophie: Zingt, acteert, schrijft en presenteert!

Over Sophie

Sophie begint haar carrière als zangeres en bandleider van de band Funk Schmunk, die ze samen met haar broer opricht.

Tijdens deze periode studeert ze af aan de TU in Delft en zet haar studietijd voort op de Amsterdamse KleinkunstAcademie die ze in 2003 met succes afrondt. Ook studeert ze een jaar aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling jazz.

Inmiddels heeft Sophie een aantal eigen cabaretprogramma’s ontwikkeld, waaronder het muzikale cabaretprogramma VERDEROP waarmee zij 2 jaar tourde. Daarnaast speelde zij op festivals als De Parade (Pivetti’s Palazzo Rumore) en het Edinburgh Fringe Festival (Lee Harvey Oswald the Musical).

Ook vertolkte zij de hoofdrol in de Man van La Mancha naast Peter Faber en schreef (en speelde in) de kindermusical Pjotr. In het concertgebouw trad zij op met haar Cole Porter-programma.

Sophie speelt in 2 theatervoorstellingen: "Wat een zak!", een liedjesprogramma met humorvolle verhalen en "Help, mijn moeder dans de salsa!", een humoristische, theatrale en avontuurlijke vertelling vol liedjes (met haar eigen moeder!).

Sophie presenteert het televisie-programma RTL Snowmagazine, vanaf 1 november wekelijks te zien op RTL 4 en zij heeft twee CD's uitgebracht met eigen liedjes.

Door haar cabaretachtergrond wordt Sophie regelmatig ingehuurd om Cabaret op Maat te maken voor bedrijven, congressen en prive-aangelegenheden. Ook is zij dagvoorzitter of presentatrice op dit soort evenementen. Daarnaast treedt ze regelmatig op met haar band en blijft ze druk bezig haar televisie-, film-, en theaterwerkzaamheden verder uit te breiden.